hits

Lille kanin

Jeg strikket kaninlue i "dåpsgave"  til datteren av en venninne rett etter eksamensstresset i mai. Det jeg ikke rakk å lage ferdig var vottene som også egentlig var en del av settet. I sommer har jeg derfor faktisk strikket disse ferdig. Ikke at det tok veldig lang tid, jeg var ferdig med begge to på et par kvelder med kos i sofaen mens jeg hørte på lydbok og regnet plasket ned ute. 

Nå er alle deler overlevert til eieren sin så da føler jeg at jeg kan legge ut litt bilder av arbeidene jeg har gjort. Jeg er alltid like fornøyd hver gang jeg klarer å fullføre et prosjekt, uavhengig av om det er stort eller lite, og jeg anser feil jeg gjør i mønstrene bare bevis på at det virkelig er hjemmelaget. 

Her kommer noen bilder av kaninprosjektet mitt, og jeg har funnet ut at jeg kan ikke hekle om det så står om livet. Kan godt hende at i "nøden lærer naken dame å spinne" (eller hvordan det uttrykket går), men hekle kan hun ikke. 

Lua strikkes i flere deler som må monteres til slutt. Det vil si; lua er jo en del alene, også må ørene sys sammen med innmaten sin for så å bli montert på lua til slutt. Og det er ikke lett å finne ut av hvor de ørene skal når man ikke en gang har et dukkehode å prøve lua på. Og jeg må nok vente nærmere vinteren før jeg faktisk får se hvordan den ser ut på barnet. 

Så er den innmari fine blomsten jeg overhode ikke kan å hekle. Det skal egentlig være blader til også, men de droppet jeg glatt for å si det mildt. Jeg ønsker meg et heklekurs, for jeg ser det skal være noe hekling på det nye prosjektet mitt også. Ikke en så stor hekleoppgave som denna blomsten jeg ikke får til, men det må nok se litt penere ut enn den vanlige kantheklinga jeg gjør til vanlig på pannebåndene jeg strikker. 

Det skal egentlig være slike fordømte blomster på vottene også, for å binde de mer sammen med lua, men som dere kan se så har jeg hoppet glatt over å feste noe slikt på de. Jeg har derimot sydd på noen små hjerteknapper på hver vott, (men det klarte jeg ikke å huske å ta bilde av) så de ble egentlig veldig søte. Vottene er strikket slik at de i starten kan brukes uten tommelen, og når hun blir større så passer de så hun kan bruke tommelen og få grep. 

Er det flere enn meg som liker sånn småstrikk som man ser resultater av fort?

-Vi blogges!-

 

#strikk #strikking #barnestrikk 

2 kommentarer

Kjersti

11.08.2017 kl.12:34

Så herlig det settet (og spesielt vottene) var!

Hjemmelagde ting skal ha en liten feil i mønsteret som bevis på at det er hjemmelaget (jeg har hørt at min oldemor la inn en liten feil i alle hardangerdukene hun sydde som "bevis" på at de var hjemmelagde - vet ikke om det er sant, men liker tanken!). Så flink du har vært :)

Knøttet

11.08.2017 kl.12:56

Kjersti: Tusen takk :) Tror jeg digger oldemoren din ;) :)

Skriv en ny kommentar

Knøttet

Knøttet

30, Elverum

Det skjer ikke mye spennende rundt meg, men dette er meg og min knøttlille verden. Jeg har to ponnier og en katt. Jeg studerer regnskap og revisjon, og er ferdig til sommeren med bacheloren min så håper noen der ute har drømmejobben til meg når skolen er over.

Kategorier

Arkiv